Alles over motorrijden

Helmen

For up to £250 Bonus for sports, use our exclusive bet365 Bonus www.abonuscode.co.uk Claim your bonus and start betting at bet365 now.

Helmen

Een van de eerste dingen die je zelf aan gaat schaffen, is waarschijnlijk een helm. Maar waar let je dan op, en waar zitten de verschillen in kwaliteit, functionaliteit en prijs?

Allereerst onderscheiden we over het algemeen 3 typen helmen: integraal helmen, systeem helmen en jet helmen.

Integraal helm

Een integraalhelm is een 'gewone' motorhelm met een kinstuk en een vizier. Tevens is dit de meest veilige helm, omdat de helmschaal zo veel mogelijk uit één geheel gemaakt wordt. Er zijn vele extra's die op jouw integraalhelm kunnen zitten, waaronder pinlock, zonnevizier, bluetooth voorbereiding, ventilatie openingen, en nog veel meer. Je ziet bij integraal helmen ook twee typen sluiting. De zogeheten Dubbel D sluiting of de ratel sluiting. De Dubbel D sluiting is verplicht op het circuit en zorgt ervoor dat de helm altijd goed vast zit. De ratel sluiting daarentegen is makkelijker te openen en te sluiten. Integraal helmen zijn voornamelijk geschikt voor Naked bikes, sport, supersport en sport-toer motoren.

Systeem helm

De systeemhelm is een veelgebruikte helm bij toermotoren en is gemakkelijker in het dagelijks gebruik. Het voornaamste verschil met een integraal helm is de mogelijkheid om het kinstuk omhoog te klappen. Oorspronkelijk bedoelt voor de politie om snel en eenvoudig te kunnen communiceren. Vaak worden systeemhelmen gebruikt door instructeurs, toerrijders en overheidsinstellingen, waardoor ze van alle gemakken zijn voorzien. Extra ruimte bij de oren voor communicatiesystemen, geïntegreerd zonnevizier, pinlock en extra ruimte langs de zijkant voor brildragers.

Jet helm

Ook de jet helm is er in vele varianten, maar het voornaamste verschil met de andere twee soorten helmen is dat de kin bij een jet helm niet wordt beschermd. De jet helm is eigenlijk gebaseerd op de integraalhelm, maar dan zonder kinstuk en daardoor perfect geschikt voor zomerse dagen.