Alles over motorrijden

Evenementen

For up to £250 Bonus for sports, use our exclusive bet365 Bonus www.abonuscode.co.uk Claim your bonus and start betting at bet365 now.

Peter's Column #3: Pro's in actie

MXGP Valkenswaard 2018

Zelf rijden blijft altijd het leukst. Heerlijk eindeloos toeren, al is het elke keer het zelfde stukje. Toch is er naast dat zelf sturen ook nog zoiets als kijken naar de pro's. 

Mannen en vrouwen die van deze fantastische beleving hun werk hebben gemaakt. Of het nu over asfalt is of de blubber… het zijn allemaal helden, acrobaten en clowns.

Deze maand mocht ik als Motor Test TV te gast zijn bij "TEAM Gebben Van Venrooy Kawasaki Racing", een Nederlands professioneel motorcross team uitkomend op het hoogste niveau zoals de MXGP & de Dutch Masters of Motorcross. Van dichtbij was ik getuige van het geluk, verdriet, de inspanning en sensatie dat een raceweekend voor deze mannen met zich meebrengt.

Er viel sneeuw… er stond een striemende wind, het was dus niet te doen voor wie dan ook. Maar elke training en elk warm-up kwamen de pro's weer tevoorschijn. Met als enige doel een goed afgestelde motor en een mooie startpositie bij start van heat 1 en 2 op zondag.

Petje af voor al die atleten en net zoveel respect voor de monteurs die training na training, heat na heat de machines weer oplappen, schoonmaken en afstellen voor de volgende aanslag. Als toeschouwer is de MXGP erg leuk om te bezoeken, je komt echt heel dicht bij de actie. De motoren gassen, vliegen en gaan letterlijk aan het puntje van je neus voorbij. Het was BLAUWBEKKEN voor gevorderden, maar ook genieten op zijn best!!

www.motorkleding.nl