Alles over motorrijden

Evenementen

For up to £250 Bonus for sports, use our exclusive bet365 Bonus www.abonuscode.co.uk Claim your bonus and start betting at bet365 now.

6 landen in 7 dagen. Deel 1

Wat een heerlijk vooruitzicht was het toen we begonnen met het deels plannen van ons motoravontuur 2018. Met twee man door, wat achteraf bleek , 6 landen in 7 dagen. 

De voorbereiding was eigelijk vrij simpel. Via Horizon Motorreizen boekten we een verblijf voor 3 nachten in een hotel in Oostenrijk. En onze ijzeren paarden, een Kawasaki Z1000SX en een Ducati Multistrada 1200S waren er al ver van te voren klaar voor. Om het ons zelf makkelijk te maken en toch de nodige extra verse kleding ter beschikking te hebben, vulden we een grote doos met extra's om die vervolgens met TNT vooruit te sturen naar Oostenrijk. Echt een aanrader wanneer je met lichte bepakking wilt rijden en toch al weet waar je hoofd bestemming is.   

 

Met nog een paar dagen te gaan voor vertrek begon het al behoorlijk te kriebelen en was het aftellen dan ook echt een feit.Het was inmiddels ook tijd om onze route eens te gaan plannen. Dat wil zeggen de route van de eerste dag , naar het voor ons wel bekende Winterberg. Daarna zouden we wel weer verder zien.

 

Ons doel voor de gehele reis was om, hoe dan ook, geen meter snelweg te rijden.Het plannen van die route is eigelijk heel simpel met de Tom Tom "Mydrive" app op je PC. Je geeft je bestemming in, kiest "kronkelroute" met maximaal hoogte verschil en gaat vervolgens de route langs en past die aan waar nodig. Bijv. om grote stadskernen te ontwijken. Vervolgens opslaan en delen met de systemen en klaar is kees.

 

Apeldoorn - Winterberg.
Het is dan eindelijk zover de dag van vetrek is aangebroken. Eerst nog even relaxt samen een bakkie koffie doen en dan beginnen aan het eerste deel. Vanaf het moment dat we de oprit thuis afrijden, onze headsets verboden zijn en de Tom Tom de route aangeeft is het genieten geblazen. Al snel kruizen we de grens met Duitsland en veranderd het landschap langzaam om ons hun. Steed ietsje meer heuvels en direct al minder verkeer. De route (een beetje van mezelf en een beetje van Tom Tom) is werkelijk geweldig. De kleine "landstrasse" vloeien ons door het landschap. Al slap ouwehoerend over de headsets vliegen de kilometers onderons door en vergeten we bijna de tijd. 

 

Koffie en gebak.
Wat ons betreft is Duitsland kampioen gebak maken met als gevolg dat we regelmatig van de route afwijken opzoek naar de lokale "Konditorei". Samen met het tanken en het hier en daar genieten van een mooi uitzicht stoppen we eigenlijk nauwelijks. Sneller dan verwacht komen we op onze bestemming in winterberg aan. Even inchecken bij de vriendelijke dame van het Avital resort Hotel aldaar om vervolgens snel om te kleden en de kroeg op te zoeken. Op basis van onze eerste dag en met het doel Oostenrijk in gedachten kruipen we na het eten ff achter de meegenomen laptop op zoek naar een hotel en route voor de volgende dag.  We zetten geen wekker want we hebben vakantie.......

 

 

 

Welterusten en tot.........