Alles over motorrijden

Motoren

For up to £250 Bonus for sports, use our exclusive bet365 Bonus www.abonuscode.co.uk Claim your bonus and start betting at bet365 now.

KTM 790 ADVENTURE R

KTM koos op 20 juni zijn EUROPEAN ADVENTURE RALLY als hét evenement om een exclusief tipje van de sluier van de KTM 790 ADVENTURE R voor modeljaar 2019 op te lichten.

De gloednieuwe ADVENTURE-motorfiets met parallelle dubbele cilinders werd samen met KTM's nieuwste Dakar-winnende wapen, de KTM 450 RALLY, ontwikkeld om in 2019 de link te vormen tussen de Enduro-motorfietsen en de serie wegmotoren van het bedrijf.

Het jaarlijkse Europese evenement, dat dit keer werd georganiseerd in Olbia op Sardinië, omvatte ongelooflijke on- en offroad-tochten tijdens drie dagen vol begeleide tochten en instructie door KTM-ambassadeurs en racers. Met slechts 150 exclusieve plaatsen voor gelijkgestemde KTM ADVENTURE-bezitters, was het evenement extreem snel uitverkocht. De gelukkigen deden onvergetelijke ervaringen op en vormden nieuwe vriendschappen toen ze op het eiland de ongelooflijke variëteit aan zandpaden met zeezicht, bochtige bergpassen en zelfs extreme offroad-routes met onontdekt terrein mochten bedwingen.

Met een motorfiets die is geïnspireerd door de vraag van zijn klanten en dealers, waren het enkele van deze hardcore-rijders die als eerste een vroege preproductieversie van de KTM 790 ADVENTURE R van dichtbij zagen en hoorden. Na de openingsdag van het evenement werden de achtergrond en positionering van deze spannende nieuwe motorfiets door de KTM-medewerkers formeel voorgesteld aan de verzamelde renners, en tijdens het evenement ook bereden door Chris Birch – achtvoudig kampioen New Zealand Enduro, drie maal eerste bij de Roof of Africa en winnaar van de 2010 Red Bull Romaniacs, om maar een paar onderscheidingen te noemen.Vervaardigd in de READY TO RACE-stijl en profiterend van KTM's ongeëvenaarde offroadwedstrijd-DNA, ziet de motorfiets er niet alleen uit als een rallymotor; de lichtgewicht KTM 790 ADVENTURE R biedt ook de prestaties en de vastberadenheid om dit imago waar te maken. Voor enduro-piloten die verder willen gaan dan ooit tevoren, zonder de gemakkelijke route te nemen, of voor avontuurlijke rijders die ongebaande paden willen verkennen, is dit de gewezen motorfiets voor dat soort ambities.

Voor extreem Travel Enduro-rijden is de KTM 790 ADVENTURE R een wegmotor met serieuze offroad-mogelijkheden en ongeëvenaarde prestaties in zijn segment. De volledige details van de motorfiets worden op 6 november 2018 onthuld tijdens de EICMA in Milaan.

Hoogtepunten KTM 790 ADVENTURE R:

  • Maakt gebruik van een nieuwe KTM LC8c parallelle dubbele motor met 799 cm3, afgestemd op een bredere spreiding van het koppel in vergelijking met de KTM 790 DUKE
  • Meer dan 400 km brandstoftankbereik – voor échte ontdekkingsreizen
  • Lage zithoogte voor een ultieme beheersing in alle situaties
  • Laaggeplaatste brandstoftank voor een optimaal zwaartepunt
  • Volledig verstelbare WP-vering vóór en achter met lange veerweg en PDS voor de schokdemper
  • Radiaal gemonteerde remklauwen met 4 zuigers vóór, met ABS en offroad-ABS-opties
  • Instelbare ergonomie die past bij de berijder en de rijsituatie
  • Spaakwielen in echte offroad-maten voor een optimale bandenkeuze
  • Ledverlichting rondom
  • Volledige reeks opties voor elektronische berijdershulpmiddelen, waaronder hanghoekgevoeligheid en rijmodustechnologie