Alles over motorrijden

Het Rijbewijs

De nieuwste informatie over de verschillende motor rijbewijzen. Categorieën, restricties en tips over het behalen van jouw rijbewijs A1, A2 en A.

Er komt nogal wat kijken bij het halen van jouw rijbewijs. 

 

 

Ook voor het behalen van het motorrijbewijs (A, A1, A2) dien je een theoriecertificaat te hebben. En wel een speciaal motor theoriecertificaat. Hier vind je tips & trics om zeker te slagen!

Het Praktijkexamen bestaat uit twee onderdelen. Het examen Voertuigbeheersing (AVB) en het examen Verkeersdeelneming (AVD). Het AVB examen en het AVD examen worden niet op dezelfde dag afgenomen. Om het AVD-examen te mogen afleggen moet je geslaagd zijn voor het AVB-examen en moet je in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat. Ook dien je bij aanvraag een zogeheten 'Eigen Verklaring' in te vullen met vragen over jouw gezondheid. Meestal zit er enige wachttijd op de examens dus vraag deze op tijd aan! De praktijkexamens kun je alleen via jouw rijschool aanvragen. Zij zullen bij het CBR het examen inplannen.

Alle informatie over de categorieën voor het motorrijbewijs. Mochten er nog onduidelijkheden zijn, check dan hier alle informatie op de website van de Rijksoverheid.

 

Een overzicht van motorrijscholen per provincie.