Alles over motorrijden

Openbare weg

For up to £250 Bonus for sports, use our exclusive bet365 Bonus www.abonuscode.co.uk Claim your bonus and start betting at bet365 now.

Uitrusting

Op de openbare weg zijn natuurlijk meerdere dingen belangrijk, maar voornamelijk de zichtbaarheid en daarmee veiligheid staat natuurlijk bovenaan! Zichtbaarheid is bij motorrijders nogal eens een probleem. Zwarte helm, kleding en motor helpen niet, ook al voert jouw motor de juiste verlichting. 

Probeer altijd enkele kledingstukken van reflectie te voorzien of met inbegrepen reflecterende delen aan te schaffen. In Frankrijk is reflectiestickers op jouw helm zelfs verplicht!

Zichtbaarheid kan ook worden vergroot door het gebruik van opvallende kleuren overdag. Fluoriserend geel is een veelgebruikte kleur onder de motorrijders die iedere dag de openbare weg op gaan met hun tweewieler. Het is uiteraard geen garantie dat overige weggebruikers je kunnen waarnemen. In het onderdeel 'Uitrusting' vind je meer tips over de juiste kleding en accessoires. Regen, ijskoud, snikheet, iedere situatie vraagt aanpassing van kleding en gedrag. 

Wat is er eigenlijk wettelijk verplicht?

We kunnen hier kort over zijn; alleen een goedgekeurde helm.

We zullen de de praatjes achterwege laten over de gevolgen van het niet dragen van beschermende kleding, maar het moge duidelijk zijn dat een korte broek en t-shirt niet de geschikte kledingstukken zijn om met 130km/u over de openbare snelweg te scheuren. Over het algemeen wordt aangeraden:

  • Helm
  • Handschoenen
  • Textiel/Lederen pak of losse jas en broek combinatie
  • Geschikte onderkleding voor specifieke weersomstandigheden
  • Beschermende motorschoenen of motorlaarzen

Lees meer over geschikte motorkleding in het onderdeel 'Uitrusting'.

Naar Uitrusting