Alles over motorrijden

Motorreizen

For up to £250 Bonus for sports, use our exclusive bet365 Bonus www.abonuscode.co.uk Claim your bonus and start betting at bet365 now.

Mijn motor! Op reis met de motor is een prachtig avontuur, maar zomaar op pad gaan is zeker niet verstandig. Een goede voorbereiding is het halve werk, zeker wanneer je een (lange) reis gaat maken met jouw favoriete tweewieler. Het klinkt allemaal zo overbodig, maar desondanks niet minder belangrijk; check je motor op alle mogelijke gebreken voordat je weggaat. Breng hem wellicht voor de zekerheid nog even langs de dealer voor een onderhoudsbeurt. Check bandenspanning, vloeistoffen, remmen, et cetera. Het laatste wat je wilt is bovenop die prachtige berg met smalle wegen stil komen te staan. Afhankelijk van de bestemming is het goed om te informeren welke overige voorzorgsmaatregelen je moet treffen alvorens je over de kronkelwegen van het betreffende land kunt rijden.

Er zijn diverse organisaties gespecialiseerd in (georganiseerde) motorreizen. Mocht je zelf een rit willen maken, zijn er enorm veel routes te vinden in binnen- en buitenland. Maar een echte meerdaagse reis is toch wel andere koek. Je plant verblijf, neemt al dan niet jouw eigen verblijf mee op de motor, stipt routes uit, neemt extra kleding mee, noem maar op. Begin bij het begin; waar wil je heen? Ga je samen met andere (bij)rijders? Regel je alles zelf? Welke routes ga je rijden? Voldoende tankstations en verblijfplaatsen in de buurt? Zit er veel hoogteverschil in? Welk weer wordt het wanneer ik ga? Ga zo maar door. Als je alle voorbereidingen hebt getroffen, kan de fun beginnen!